We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Martin Esajas (Move Forward): 'Ik wil jongeren niet bestempelen als probleemkinderen, we hebben allemaal kansen'

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 17 maart 2016
Hij was ooit een gevreesd basketballer en stond bekend als ‘aardige’ portier. Zijn fysieke (en mentale) kracht gebruikt Martin Esajas nu als basketbalcoach en gezicht van Move Forward. De non-profit organisatie biedt jongeren, die opgroeien in lastige leefomstandigheden, een trainingsprogramma van dans, sport en rapmuziek. Dat begon op Haïti en heeft na groot succes daar een vervolg in Nederland gekregen met 100 talentjes uit Rotterdam-Zuid.

Esajas predikt structuur en enthousiasme in zijn programma’s, want "de jeugd heeft vaak een ideaalbeeld van de wereld die ver van de werkelijkheid ligt", zegt hij. "Je kunt je eigen realiteit schapen, maar dan moet je wel weten waar je kansen en kwaliteiten liggen." Die kansen beginnen bij het niet bestempelen van kinderen als 'probleemkinderen.' Esajas wil mogelijkheden tonen, maar ook  leren dat je daarvoor moet werken. "Streng? Ik ben eerlijk."

Martin Esajas

Martin Esajas Non-profit organisatie Move Forward biedt deze zomer 100 getalenteerde jongeren, die opgroeien in lastige leefomstandigheden, uit Rotterdam-Zuid een uniek trainingsprogramma aan met dans, sport en muziek.
Basketballer Martin Esajas is een van de leiders van het programma.
Lees meer over Martin Esajas.