We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Mascha van Till - Taminiau (Walibi Nederland) over de grootste 'gruwels' bij het leiden van een pretpark

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 22 maart 2016
Zo af en toe hangt ze zelf ook ondersteboven in een achtbaan. "Vooral als ik een baaldag heb, daar word je heel vrolijk van", zegt Mascha van Till-Taminiau, directeur van pretpark Walibi Nederland. Als baas van een pretpark is veiligheid de nummer één prioriteit voor Van Till-Taminau."Onveiligheid is mijn grootste gruwel. Dat gaat van bomen waar mensen over struikelen en tieners die uit de ban springen, tot machines die we elke dag zorgvuldig testen."

Een ander belangrijk aspect van een pretpark is financiële zekerheid. De directeur neemt alleen gecalculeerde risico’s. Thema-evenementen, zoals Haloween doen het goed onder het publiek, maar een recent gepland bierfest in Walibi viel minder in de smaak. "Dan moet je ingrijpen", aldus Van Till-Taminau. Nieuwe achtbanen doen het uiteraard wel goed: over een maandje volgt de 'lost gravity' met pittige bochten.

Mascha van Till - Taminiau

Mascha van Till - Taminiau Mascha van Till-Taminiau is directeur van Walibi World. Daarvoor werkte ze onder meer bij het Land van Ooit en bij theaterproducent Harlekijn van Herman van Veen.
Lees meer over Mascha van Till - Taminiau.