We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Thomas Benedict (InContext) 'Leiders van moderne organisaties kunnen omgaan met angst'

Timeline, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 24 maart 2016
Organisaties leiden in de eenentwintigste eeuw. Hoe doe je dat? Thomas Benedict, oprichter van consultancybureau InContext, helpt bedrijven met "diepe" vragen. "Hoe kunnen banken een nieuwe cultuur schapen waarin mensen weer trots zijn op de bank?", is een voorbeeld. En natuurlijk: vragen over de digitalisering. Traditionele organisaties, zoals retailers, worstelen vaak met verandering. "Omschakelen is voor dit soort bedrijven lastig", weet Benedict. "Er is een sterke drang om te blijven doen wat al gedaan wordt. De echte verandering volgt daarom vaak te laat."

De leider van een modern bedrijf moet zelf ook durven veranderen, zegt de consultant. "In heel veel markten vindt fundamentele verandering plaats. Er is meer openheid door sociale media en er zijn van die enge startups die alles anders willen doen." De leider moet nooit zelf de rem zijn op de organisatie. "Je moet leren omgaan met angst en bewegelijk zijn."

Thomas Benedict

Thomas Benedict Thomas Benedict is de oprichter van consultancybureau InContext. Dit adviesbureau helpt organisaties om ‘het menselijke in organisaties te koesteren.’
Lees meer over Thomas Benedict.