We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Eddy van Heel (Prescan): 'Ik heb zelf een donornier, binnen twintig minuten wist ik dat het mis was'

Profile | Publicatie: 16 april 2016
Eddy van Heel is het levende voorbeeld van het feit dat preventief medisch onderzoek nuttig kan zijn. De oprichter van Prescan werd namelijk zelf niet serieus genomen door zijn artsen. Na een grondige scan bij zijn eigen bedrijf bleek hij te lijden aan nierfalen. "Ik heb nu een donornier. Binnen twintig minuten wist ik dat het mis was", vertelt hij.  

Preventief onderzoek is nodig, vindt van Heel, ondanks kritiek. Zo’n 15 procent van de mensen ontdekt een medisch mankement na een  scan. "De politieke en publieke tegenstand wordt minder", zegt Van Heel. Prescan is een privaat initiatief met oprichters zonder medische achtergrond. "Dan ben je een vreemde eend in de bijt. We moeten een heel goed product hebben."

Van Heel is al bezig met uitbreiding in Duitsland, Oostenrijk en Engeland. "We gaan dit jaar ook van start in Amerika. Daar is het vanwege de claimcultuur enorm belangrijk om ervoor te zorgen dat de diagnoses correct zijn. Maar het is een geweldig progressief land."

Eddy van Heel

Eddy van Heel Eddy van Heel is de oprichter van Prescan, marktleider op het gebied van ‘total body scans.’ Met verschillende onderzoekstechnieken brengt een team van medisch specialisten je lichaam in kaart.
Lees meer over Eddy van Heel.