We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Leoni Blokhuis over een carrière als spelersmakelaar in het vrouwenvoetbal

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 6 mei 2016
PROFILE – 'Voetbal is niet voor meisjes', zeiden de ouders van Leoni Blokhuis tegen hun dochter. Ze bewees echter het tegendeel met een carrière als spelersmakelaar. "Ik heb het in eerste instantie breed ingestoken, met voetballers, een turnster en een BMX-sporter", vertelt ze. Blokhuis bouwde echter een flink netwerk op en focust inmiddels op vrouwenvoetbal. Dit jaar werd ze uitgeroepen tot freelancer van het jaar.

De sporters willen natuurlijk allemaal weten wat Blokhuis hen te bieden heeft, maar ze heeft inmiddels al 22 dames onder haar hoede. "Ik kan er nu van leven", zegt Blokhuis. De makelaarswereld is alleen wel een harde wereld. "Ik heb de eerste negatieve ervaringen gehad, onder meer met iemand die mij buitenlandse speelsters bood tegen veel te hoge tarieven. Dan kan ik mijn omzet verhogen, maar ik blijf liever bij mijn eigen normen en waarden."

Leoni Blokhuis

Leoni Blokhuis Al op jonge leeftijd was Leoni Blokhuis op de sportvelden te vinden. Inmiddels doet ze dat als agent voor vrouwelijke voetballers met haar eigen bedrijf FlowSports. Blokhuis helpt talenten om de weg naar de top te vinden.
Lees meer over Leoni Blokhuis.