We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Wienke Giezeman: ‘The Things Network maakt al onze spullen slim’

SMART, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 3 mei 2016
SMART – The 'Internet of Things (IoT), ofwel fysieke spullen, zoals auto’s en fietsen, aan het internet koppelen. Een van de meest veelbelovende of juist gehypte technieken? Ondernemer Wienke Giezeman zag direct er kansen in. "Internet of Things is een label dat al twintig jaar op producten wordt geplakt", zegt hij.

Inmiddels bouwt hij aan een heus open IoT-netwerk, The Things Network. Dat begon in Amsterdam waar in zes weken verschillende bedrijven en 'dingen' met het internet konden communiceren via een routertechniek met de naam LoraWAN™. Het doel is om daarmee uiteindelijk een internationaal netwerk te bouwen.

"In juli gaan we vierduizend routers verschepen naar duizend mensen over de hele wereld. Het gaat erom dat we uiteindelijk goedkoper data kunnen oogsten." Dat gaat van slimme parkeerplaatsen die je vertellen welke plekken er vrij zijn tot thermometers die meedenken om je huis energiezuinig te houden. "Wij leveren de legoblokken om dat te doen", aldus Giezeman. 

Wienke Giezeman

Wienke Giezeman Studeerde aan de University of Utrecht en werkte daarna voor o.a. XS4ALL, KPN en PWC.
Was mede oprichter van WappZapp.TV.

Zag direct kansen in de relatief nieuwe Internet of Things (IoT) technologie, waarbij fysieke producten aan het internet worden gekoppeld.  Hij is de oprichter van The Things Network, een wereldwijd open toegankelijk ‘internet of things’-netwerk dat op dit moment wordt gebouwd.  

 
Lees meer over Wienke Giezeman.