We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Pieter Zwart (Coolblue): 'Ik denk niet dat de laatste winkelketen omgevallen is'

ShopDoc | Publicatie: 2 mei 2016
7 Ditches sprak al meerdere keren met Pieter Zwart, eindbaas van Coolblue, maar het werd weer eens tijd.

Reporter en interviewer Godfried spreekt hem in een van zijn fysieke winkels en vraagt hem naar het waarom van de winkels. Pieter geeft de 5 redenen in een uitstekende media pitch.

Verder is Pieter erg helder over de toekomst van de retail: Nog veel minder vierkante meters en nog veel minder ketens die er nu nog zijn. Want er zullen er nog veel omvallen. Op de opmerking dat het lijkt alsof de strijd in de retail wel is gestreden zegt Pieter:

"Er zit een verschil tussen wanneer je terminaal bent, en wanneer je je laatste adem uitblaast."

Harde woorden, maar we zullen ze maar serieus nemen, gezien de successen van Pieter in het hedendaagse retaillandschap.

Zijn strategie voor de toekomst, los van de immer blije klant? In 1 woord: Meer.

Pieter Zwart

Pieter Zwart Pieter Zwart (1977) richtte in 1999 het online retailbedrijf Coolblue op. In 2015 mocht hij rekenen op een jaaromzet van 555 miljoen euro en heeft hij zo'n 1600 werknemers in dienst.

Zwart werd met zijn webwinkels door Emerce uitgeroepen tot de meest innovatieve e-commerce professional van het jaar. Ook wint het bedrijf de ene prijs na de andere, waaronder beste webwinkel van het jaar FD Gazellen en een Thuiswinkel Award. En dat allemaal met webwinkels.

Het begon met mp3man.nl waar de eerste mp3-spelers werden verkocht. Een jaar later zagen de oprichters brood in pda’s en lanceerden PDAshop.nl.

In 2016 verkoopt CoolBlue haar producten vanuit 326 specialistische webshops én 7 fysieke winkels. 

‚Äč“We waren drie studenten bedrijfskunde die miljonair wilden worden”, zegt Zwart in diverse interviews. “Maar wel met als doel om een voorbeeldbedrijf te zijn voor anderen waar het klantgerichtheid betreft.”

Pieter Zwart studeerde bedrijfskunde in Rotterdam.
Lees meer over Pieter Zwart.