We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Vivianne Bendermacher (Techionista): 'Wij vrouwen lopen heel erg achter, 90 procent van de programmeurs is man'

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 9 juni 2016
PROFILE – Ze stapte in 2015 op als hoofdredacteur van vrouwenblad Viva (Sanoma) om voor zichzelf te beginnen. Met techplatform Techionista wil Vivianne Bendermacher vrouwen ‘empoweren.’ "Ik miste de wereld van techniek enorm", vertelt ze op 7 Ditches. "Ik ben gewoon begonnen met Techionista, dingen gaan testen en uitbouwen. Nu is het een community waar vrouwen kunnen worden opgeleid."

Bendermacher noemt zichzelf een autodidact waar het tech betreft, van leren coderen tot omgaan met Wordpress. "Wij vrouwen lopen heel erg achter. 90 procent van de programmeurs is man. We dreigen de boot te missen, er zullen 7 miljoen banen verdwijnen en daarvoor komen een beperkt aantal technische banen terug."  

Vivianne Bendermacher

Vivianne Bendermacher ‘Een Techionista is een vrouw die gek is van tech’. Oud-Viva hoofdredacteur Vivianne Bendermacher begon een heus platform voor deze naar eigen zeggen ‘nerd op hakken.’ Over apps voor vrouwen, de meest modieuze smartphones en meer.
Lees meer over Vivianne Bendermacher.