We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Joost Rigter (ondernemer): 'Ik heb een zicht van 0.8 procent, maar mijn ogen hebben me dichter tot mezelf gebracht'

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 14 juni 2016
PROFILE – Horecaondernemer en ‘massagekoning’ Joost Rigter wordt door een oogaandoening langzaam blind. Op zijn zesentwintigste kreeg hij de diagnose, nadat vrienden aandrongen op een bezoek aan de arts. "Ik had toen nog een zicht van 50 procent, dat is nu 0,8. Blindheid nadert wel", zegt Rigter. "Natuurlijk merkte ik wel wat, maar ik ging langzaam achteruit en bedacht trucjes om me te redden."

Rigter wilde blijven doen wat hij deed, maar dat lukte niet. "Dan moet je hulp zoeken." Dat deed hij door te revalideren. " Ik leerde accepteren dat ik ziek was. En letterlijk opnieuw lezen en schrijven." Rigter nam rust en stelde zijn plannen bij. "Ik probeerde kracht te vinden in mijn beperking." Een medeondernemer wees hem erop dat hij een krachtig verhaal had. "Voordat ik het wist werd ik in allerlei programma’s gezet over omgaan met veranderen. Mijn ogen hebben me dichter tot mezelf gebracht."

Joost Rigter

Joost Rigter Tot zijn 26e kon Joost Rigter zien. Vandaag ziet hij nog maar 0.8 procent. Een zeldzame oogaandoening maakte Joost binnen tien jaar nagenoeg blind. Het betekende een totale ommekeer, niets zou meer hetzelfde zijn. Maar is het leven nu minder mooi? Absoluut niet, aldus Joost. Anders, maar ook heel mooi. Dit gegeven is de kern van de lezingen van Joost Rigter. Een uniek, maar heel herkenbaar verhaal over verandering.

Bron: Website Joost.
Lees meer over Joost Rigter.