We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Leonie Kok (Civocracy): 'Inwoners hebben oplossingen, daar kan de overheid gebruik van maken'

Timeline, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 24 juni 2016
TIMELINE - Leonie Kok maakt zich druk over hoe goede ideeën van burgers de overheid kunnen bereiken met Civocracy. Ze schreef ook een boek over haar wereldreis. "Drie jaar lang zeilde ik met mijn gezin over de wereld", vertelt ze. "We ontdekten veel landen en culturen, onder meer in Panama. Het maakt uit in wat voor gemeenschap je opgroeit. Hoe meer mensen hoe meer problemen."

Bij terugkomst kwam ze in contact met de mensen achter Civocracy, een Amerikaans-Franse startup die naar Amsterdam kwam voor Startupbootcamp. "Inmiddels zijn we met zijn negenen", zegt Kok. "Civocracy is en bottom-up netwerk, want inwoners hebben ook oplossingen. Je maakt als overheid gebruik van de kennis die in de samenleving zit." Dat gaat van oplossingen voor het lokale hondenbeleid tot discussies over politieke vraagstukken. "De gemeente krijgt een social presence waarmee ze een zekere regie kunnen nemen over wat er in de samenleving speelt."   

Leonie Kok

Leonie Kok Leonie Kok  is manager van de Nederlandse afdeling van Civocracy. Door politiek, burgers, organisaties en bedrijven bij elkaar te brengen en het gat tussen hen te overbruggen, wil Civocracy constructieve discussie faciliteren en participatie en burgerbetrokkenheid stimuleren. 
Lees meer over Leonie Kok.