We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Rob du Chatenier (Healthy Assets Fund): 'Er mag best geld verdiend worden aan de ontwikkeling van nieuwe medicijnen'

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 30 juni 2016
PROFILE - Rob du Chatenier had niet lang meer te leven, zeiden zijn artsen nadat er bij hem een hersentumor werd geconstateerd. "95 procent van de mensen met mijn ziekte is binnen veertien maanden dood", vertelt de oprichter van het Healthy Assets Fund. Du Chatenier ging voor een kostbare experimentele behandeling naar Amerika.  

De chirurg in Boston maakte haast: "Die tumor moet er heel snel uit. Ik heb maandag tijd", zei hij. “Het Nederlandse zorgsysteem is stroperig. Onze artsen zijn goed, maar ze hebben beperkte mogelijkheden binnen het traditionele systeem", zegt Du Chatenier. Zijn ziekte was ook het begin van het succesvolle Healthy Assets Fund, waarmee de ondernemer investeert in de ontwikkeling van nieuwe medicijnen en biotech. "Er gebeurt enorm veel op dit gebied en we doen er goed aan om daar veel in te investeren. Daar mag ook best aan verdiend worden. Investeringen zijn nodig om goede medicijnen te maken."
 

Rob du Chatenier

Rob du Chatenier Het Healthy Assets Fund haalde een nettorendement van 48 procent in anderhalf jaar tijd. Oprichter Rob du Chatenier investeert daarmee in de ontwikkeling van nieuwe medicijnen om mensenlevens te redden. Het idee voor het fonds ontstond toen er bij hem kanker werd geconstateerd.
Lees meer over Rob du Chatenier.