We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Jeroen van Glabbeek (CM) bouwt een miljoenenbusiness met ouderwetse smsjes

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 12 juli 2016
PROFILE – Hij verstuurt zo’n honderd smsjes per seconde, wereldwijd - waaronder TAN-codes, reminders en stemmen voor talentenjachten. "Sms is nog steeds ingeburgerd", aldus Jeroen van Glabbeek, ceo van sms-bedrijf CM in Breda. 

Per sms verdient het bedrijf zo’n 1 cent met in totaal zo’n 80 miljoen euro omzet. "Een houdbare business", ondanks het feit dat sms eindig is. "We zijn door blijven investeren, deze markt groeit nog met 15 procent per jaar", zegt Van Glabbeek.

De ondernemer begon ooit met zijn business als sms-bedrijf voor klanten van discotheken. "In de ogen van de jury van New Venture hadden we een slecht doordacht plan", aldus de ondernemer. "Dat wilden wij wel eens in de praktijk zien." Inmiddels is hij op papier goed voor 11 miljoen euro.

"Je moet ook een beetje eigenwijs zijn", aldus Van Glabbeek die zijn bedrijf runt zonder managers, omdat dat mensen "tegenhoudt". Dingen doen die je niet leuk vindt is bovendien uit den boze bij CM. "Want dat is asociaal", zegt de ceo. "Dan neem je werk weg van anderen die het wel leuk vinden."
 

Jeroen van Glabbeek

Jeroen van Glabbeek Jeroen van Glabbeek is de CEO van zakelijk dienstverlener CM in Breda. Het bedrijf is gespecialiseerd in sms-marketing. Het snelgroeiende bedrijf werkt zonder managers. 
Lees meer over Jeroen van Glabbeek.