We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Hedwig Heinsman (DUS Architects) bouwt een grachtenpand in Amsterdam met een 3D-printer

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 7 juli 2016
PROFILE – Al meer dan 40.000 mensen bezochten het ‘Canal House’ in aanbouw, onder wie Barack Obama. Het 3D-geprinte huis is een project van DUS Architects. "We laten hiermee zowel historie als de toekomst zien", vertelt medeoprichter Hedwig Heinsman.

Er stond een kleine 3D-printer op het kantoor van DUS en de architecten raakten steeds meer gefascineerd door de techniek. "Wat als we de power van online communities konden koppelen aan 3D-printen?", dachten Heinsman en haar collega’s. "Dan kun je je eigen buurthuis printen." Maar een printer die groot genoeg was bestond nog niet. "We kochten een container op marktplaats en zo is het begonnen", aldus Heinsman. Samen met een printbedrijf bouwden ze een gigantische 3D-printer. En die werkt aan een heus grachtenpand in Amsterdam-Noord. "Alle onderdelen kunnen perfect op maat worden gemaakt."

Hedwig Heinsman

Hedwig Heinsman Hedwig Heinsman is een van de oprichters van het spraakmakende architectenbureau DUS Architects. Het bedrijf haalde onder meer het nieuws met het plan om in Amsterdam een huis te bouwen met de hulp van een 3D-printer.
Lees meer over Hedwig Heinsman.