We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Maarten Steinbuch (hoogleraar TUE): ‘Mensen onderschatten de snelheid waarmee dingen veranderen'

SMART, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 14 juli 2016
SMART – Snelwegen slibben dicht en fossiele brandstoffen raken op. Biedt techniek de uitkomst? 7 Ditches spreekt met hoogleraar Maarten Steinbuch over de toekomst van mobiliteit. “Ik heb al drie jaar een Tesla, want alleen maar praten over elektrische auto’s vond ik niet genoeg”, zegt hij. “Het is een iPad op wielen.”

Er is echt iets aan de hand in de automotive-sector, leert Steinbuch zijn studenten. “We zitten in een transitie. Mensen onderschatten de snelheid waarmee dingen veranderen.” We zijn er nog lang niet, maar we gaan naar een groene, duurzame samenleving, weet de hoogleraar. “Niet omdat fossiele brandstof op is, maar omdat we de co2-uitstoot moeten reduceren. Landen zoals Duitsland en Noorwegen gaan op korte termijn afdwingen dat consumenten elektrische auto’s kopen.” 

Maarten Steinbuch

Maarten Steinbuch Maarten Steinbuch is hoogleraar aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij doet onderzoek naar robots voor de zorgsector en de industrie. Ook werkt Steinbuch aan elektrisch vervoer, zelfrijdende autotechniek en kernfusie.
Lees meer over Maarten Steinbuch.