We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Michiel Frackers (Jaunt VR): 'In de komende vijf jaar zijn 4 miljard telefoons geschikt voor Virtual Reality'

SMART, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 5 juli 2016
SMART - Virtual Reality moet in de toekomst niet meer van echt te onderscheiden zijn. 3D-simulaties vervangen misschien zelfs radio, tv en internet. Michiel Frackers gelooft zo heilig in de techniek dat hij "voor het eerst in jaren weer voor een baas werkt." Jaunt Virtual Reality maakt driedimensionale virtuele realiteit in HD. "Geen moeilijke grote brillen, maar met behulp van je mobiele telefoon", weet Frackers.

Er komen in de komende vijf jaar vier miljard mobiele telefoons op de markt die geschikt zijn voor de technologie. Een enorme markt. "Kinderen vanaf 3 jaar oud tot demente bejaarden" kunnen er mee in een andere wereld stappen. Jaunt VR wil volgens Frackers "de Netflix van VR worden", het gaat om de productie van content. Maar om dat goed te doen moest eerst een speciale camera worden ontwikkeld en software om alle beelden aan elkaar te breien. 

Michiel Frackers

Michiel Frackers Michiel is een internet ondernemer van het eerste uur. In 1993 begon hij met de eerste plannen voor het latere Planet Internet, een van de eerste internetproviders van Nederland.
Zijn CV kent daarna vele ondernemingen en initiatieven, waaronder Bitmagic, Small Media Group en 925.


Vandaag de dag heeft VR Michiel gegrepen. Als het aan Michiel Frackers ligt, heeft virtual reality de toekomst en zullen radio, tv en internet plaatsmaken voor 3D-simulaties.
Zijn bedrijf Jaunt Virtual Reality maakt een 3D virtuele realiteit in HD.
Lees meer over Michiel Frackers.