We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Roy Bolks (Potomac): ‘Je kan de mooiste Ferrari hebben, maar met een Amphicar steel je echt de show’

ShopDoc | Publicatie: 6 juli 2016
In deze bijzondere aflevering van ShopDoc praat onze reporter Godfried met eigenaar Roy Bolks van Potomac Classics. Een autobedrijf, gespecialiseerd in klassiekers. En in het bijzonder; in de Amphicar.

De Amphicar

‘De Amphicar is zo bijzonder en vertegenwoordigt vrijheid’, zo vertelt Roy. ‘Je kan de mooiste Ferrari hebben, maar met een Amphicar steel je echt de show’.
Wereldwijd zijn er 5876 geproduceerd. Potomac is de grootste op het gebied van onderdelen, restauratie en voorraad van deze bijzondere auto.

Marketing en Communicatie

Bovenaan staan voor Roy de veilinghuizen en de handelsbeurzen. Hij bezoekt er zo’n 14 op jaarbasis en dit zijn de plekken waar deals worden gesloten. Op sommige beurzen staat ie met een paar auto’s, op andere met soms meer dan 20. Een rondreizend circus.

Enige tijd geleden heeft Roy een heuse ‘pop-up’ geopend aan de A12 met 180 klassiekers. In een maand tijd deed hij daar 43 deals. Maar het openhouden iedere dag voor allerlei dagjesmensen was te intensief en dus was dit concept niet houdbaar.

Internet

De markt is transparant geworden, de klant wijzer. Dus is het lastiger geworden je marges te draaien, maar de markt is wel groter geworden.

Via mobile.de doet ie het meest, daarop zoekt zijn internationale doelgroep.

Maar het blijft een zoektocht om de juiste koers te kiezen voor online. Zeker gezien de doelgroep, die in de kern bestaat uit 50 en met name 60 plussers.

Belegging

En voor deze doelgroep is de handelswaar van Roy super interessant. De beurzen gaan niet denderend en de spaarrentes raken de 0%. En dus zijn klassieke auto’s een interessante belegging voor oudere mensen met geld.

Roy Bolks

Roy Bolks Roy is eigenaar van Potomac, een bedrijf dat hij in 1999 overnam in Amerika.
Inmiddels met 4 man sterk en een autoriteit op het gebied van klassieke auto's en in het bijzonder: De Amphicar. 
Lees meer over Roy Bolks.