We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Maarten den Braber (SingularityU NL): 'We zijn niet langer de techno-optimisten waar niemand naar luistert'

SMART, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 9 september 2016
SMART - Wat doen we als de computerintelligentie slimmer is dan de menselijke intelligentie en wanneer gaat dit gebeuren? Techno-optimist en co-founder and COO van 'SingularityU' in Nederland Maarten den Braber aan het woord. "We willen met SingularityU alle lagen in de samenleving bereiken die te maken krijgen met de impact van technologie."

De Amerikaanse filosofie achter Singularity University luidt als volgt: 'Singularity University is a platform for education, innovation and action that is focused on understanding how exponential technology can be leveraged to drive global impact'. Den Braber geeft aan dat de Nederlandse SingularityU deze filosofie al iets praktischer heeft vertaald. "Uiteraard delen we het gedachtegoed dat we niet alleen zichtbaar moeten zijn op c-level. Want studenten, scholieren en ondernemers rekenen wij ook tot de doelgroep die we graag willen bereiken." Toch zegt Den Braber stellig: "Ik ben een techo-optimist, maar ook een realist. Het feit bestaat dat er beperkingen zijn en wij zoeken de balans. We zullen niet zo snel iets afserveren onder het mom 'dat gaat nooit gebeuren'. We houden een open-mind." 
 

Maarten den Braber

Maarten den Braber Maarten den Braber noemt zichzelf 'digital health strategist'. Als oprichter van het Rockstart Digital Health Accelerator program (2015), spreker voor verschillende evenementen en congressen en adviseur over de impact en mogelijkheden van het digital health landscape zijn wij er van overtuigd dat hij dus veel méér is dan die strategist.

De volgende functies staan dan ook op zijn naam: co-founder & COO at SingularityU The Netherlands, founder of Nexthealth.co (Digital Health Strategy), co-founder of SHIFT | Boardroom Sparring Partners, co-founder of Quantified Self Amsterdam and Europe en board member Permanent Beta

Zijn laatste avontuur? Co-founder and COO van de Singularity University 'SingularityU' in Nederland. Een plek waar hij samen met andere knappe koppen bedrijven, studenten en andere organisatie probeert te inspireren, overtuigen en samen te brengen om de belangrijkste uitdagingen in de wereld te bestrijden met innovatieve technologie.
Lees meer over Maarten den Braber.