We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Joost Bruggeman (Siilo): 'Er zijn nog veel medici niet gewend aan deze laagdrempelige manier van communiceren'

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 6 oktober 2016
PROFILE - Een hartfilmpje delen via Whatsapp? LinkedIn voor artsen? Of een Facebookpagina waar medici kennis uitwisselen? Joos Bruggeman (CEO Siilo) heeft een 'Medical Messenger' bedacht waar mensen uit de medische wereld veilig met elkaar communiceren.

 'De meest privacygevoelige data worden nog gefaxt. Dat is schering en inslag,' aldus Joost Bruggeman. Niet verkeerd dus dat hij op zoek is gegaan naar een veilige, maar moderne manier om medisch personeel met elkaar te laten communiceren. Maar Bruggeman wilde een bredere app aanbieden.

Sneller informatie delen én een platform bieden waar deze slimme koppen informatie kunnen omzetten in kennisdeling. Bruggeman: 'Een berichtendienst bouwen dat kan iedereen. Maar eenzelfde ervaring neerzetten als Whatsapp niet. Wij hebben een supergespecialiseerd team.'

Joost Bruggeman

Joost Bruggeman Joost Bruggeman, oprichter Siilo, heeft een medische achtergrond. Hij bundelde zijn kracht met Onno Bakker om 'de whatsapp voor de medische wereld' op te zetten. 

Een beveiligde messenger voor chattende artsen, appende zusters en alle andere medewerkers uit de medische wereld die met elkaar willen communiceren over werk en patiënten. Bruggeman bedacht dat ook zij sneller en simpeler met elkaar kunnen communiceren, maar Whatsapp of Facebook zijn nog niet veilig genoeg om patiëntgegevens of andere privacy gevoelige informatie te delen. Daar hebben Bruggeman en Bakker een oplossing voor bedacht. 
Lees meer over Joost Bruggeman.