We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Toine Donk (Das Mag): ‘Uitgeven is meer dan een goed boek eruit gooien’

Profile | Publicatie: 15 september 2016
PROFILE – ‘Uitgeven is meer dan een boek eruit gooien. Ik geloof dat wij een werkwijze hanteren die anders én beter is dan de traditionele relatie tussen uitgever en schrijver.’ Hoe start je een eigen uitgeverij? Toine Donk vertelt.
 

Hij is mede-oprichter tijdschrift Das Magazine en uitgeverij Das Mag. Dat maakt hem een inspirerende gesprekspartner die de kijker gemakkelijk meeneemt op avontuur in zijn wereld waar de relatie tussen auteur en uitgever centraal staat. Donk: ‘Criteria voor succesvolle samenwerkingen? Goed werk, een persoonlijke klik met de schrijver en vertrouwen.’ Hij spreekt over liefde, uitgeven en het belang van aanklooien. Een must-watch! 

Toine Donk

Toine Donk Toine Donk richtte in 2011 - samen met Daniël van der Meer - het literaire tijdschrift Das Magazin op. Ondertussen is het tijdschrift uitgegroeid tot uitgever Das Mag. Deze club geeft boeken uit van auteurs als Jelle Brandt Corstius, Lize Spit en Maartje Wortel. Op de website lezen we dat de twee heren - Donk en van der Meer - elkaar hebben ontmoet op de dansvloer van het boekenbal.

Das Mag doet meer. Deze literaire club organiseert leesclubfestivals in Amsterdam, Antwerpen en Berlijn en een jaarlijks zomerkamp voor nieuw, jong talent. Het tijfschrift verschijnt nog steeds vier keer per jaar in een oplage van 6.000 exemplaren — met de beste verhalen, gedichten en essays, op kenmerkende wijze vormgegeven. Een ware traktatie.
Lees meer over Toine Donk.