We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Don Ginsel (Holland FinTech): 'Jonge bedrijven zijn heel flexibel en willen nieuwe dingen proberen'

Geldzaken, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 13 september 2016
GELDZAKEN – Er staat een grote druk op de financiële sector waar de wensen en eisen van de klant steeds centraler komen te staan. Transparantie en gebruiksvriendelijke toepassingen lijken een must. Om technologie op de juiste manier toe te passen in deze wereld is specialistische kennis en een stevige visie belangrijk. Don Ginsel, founder Holland FinTech: 'Toch lopen we in Nederland voorop. Zeker omdat iedereen hier een smartphone in zijn broekzak bij zich draagt.'
 
Ginsel verbindt de IT-wereld en de financiële wereld met als doel transparante, begrijpelijke en toegankelijke financiële services te realiseren. Ginsel: 'Er komen steeds meer apps of andere toepassingen op de markt die het leven makkelijker maken.' Een gesprek over de ontwikkelingen in FinTech (Financial Technologies), de toekomst van FinTech in Nederland en Ginsel's bedrijf Holland FinTech. 

Don Ginsel

Don Ginsel Don Ginsel werkte meerdere jaren in het bankwezen. Tijdens zijn carrière bij ABN AMRO en Deutsche Bank focusde hij steeds meer op het optimaliseren van de financiële sector: hij wilde middels technologie een customer-centric wereld te creëren. 

In 2014 startte Ginsel Holland FinTech om met (financial) technologies de financiële sector te veranderen, mensen (binnen en buiten de financiële wereld) de potentie van Fintech in te laten zien en om een positeve impact op de maatschappij te creëren.

 
Lees meer over Don Ginsel.