We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Caroline van der Lande (De Buurtboer): 'Wij zitten nu op vijf miljoen omzet per jaar'

Timeline, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 21 oktober 2016
TIMELINE - Haar wereld bestond - privé en professioneel - uit e-nummers, magentronmaaltijden en ongezonde snacks en daar was ze he-le-maal klaar mee. Caroline van der Lande van de Buurtboer focust nu op gezonde groei en lokaal eten.

Van der lande: 'Bedrijfscatering is een hele andere markt dan consumentenvoeding. De business-to-business cateringmarkt stond lange tijd bekend om de plastic kaas en de smakeloze boterham. Gelukkig zie je dat er steeds meer moeite wordt gedaan om lokale leveranciers, ambachtelijke producten en beleving aan het menu toe te voegen. Dat past steeds meer bij deze tijdsgeest.' 

De Buurtboer verovert razendsnel de zakelijke markt
'Het is een complexere markt om zomaar even in te stappen. Wij hebben toch wel een voorsprong op andere grote partijen omdat wij de eerste waren die ambachtelijk, lokaal eten naar de bedrijfskantine bracht,' aldus Van der Lande. 

Het bedrijf zit nu op vijf miljoen omzet per jaar en wil binnen twee jaar naar twaalf miljoen groeien. Dat vraagt om een scalable business model. De Buurtboer heeft voor een abonnementenmodel gekozen. Van der Lande licht toe hoe zij en haar compagnon doorontwikkelen en groeien - op een gezonde manier. 
 

Caroline van der Lande

Caroline van der Lande Het doel van oprichter Caroline van der Lande en haar compagnon Nikki Wiesman van de Buurtboer? In 2020 een kwart van alle werknemers in het MKB van een lekkere en gezonde bedrijfslunch voorzien. Deze ondernemers waren klaar met de kleffe sandwiches van de bedrijfskantine en zochten naar een passende oplossing. De Buurtboer was geboren. 

De carrière van van der Lande startte bij KLM als een management trainee. Een springplank naar Heinz, waar zij als marketeer aan de slag ging. Nu focust ze met De Buurtboer op gezonde groei én duurzaam, lokaal eten. 

 
Lees meer over Caroline van der Lande.