We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Eva Crutzen (Cabaretière, actrice en schrijfster): 'Ik houd ervan om mensen te verwarren'

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 4 november 2016
PROFILE - Hoe combineer je ondernemerschap en theater? Levert een Limburgs accent je méér of minder jobs op als actrice? En wat is kenmerkend aan een Brabants publiek? Vragen die Eva Crutzen als cabaretière, actrice en schrijfster allemaal kan beantwoorden.   

Met Eva Crutzen kun je lachen. Op dit moment vier avonden in de week. Ze staat door heel Nederland op het podium en in deze aflevering beschrijft ze hoe haar leven eruit ziet op de planken. De chemie in de zaal is bijvoorbeeld erg belangrijk. Crutzen: 'Als de chemie ontbreekt is het súper hard werken. Het gaat om energie. Maar ook op welke plek je in Nederland speelt. Het is iedere avond super verschillend.' 

Zakelijk gezien doet Crutzen ook een boekje open. 'Ik heb mijn eerste twee voorstellingen zelf geproduceerd. Nu heb ik iemand die mij echt gaat helpen bij het produceren van mijn volgende voorstelling,' aldus Crutzen. Eva Crutzen over de theaterwereld, haar soloprogramma, ambities en hard werken. 

Eva Crutzen

Eva Crutzen Eva Crutzen is cabaretière, actrice, zangeres en schrijfster. Wij zien Eva op tv, op de planken en luisteren naar Eva op de radio. Een bio op haar eigen website doet vermoeden dat ze toch vooral op de planken thuis hoort: winnares publieksprijs W. Sonneveld, de 'Rabo Talenten Concours' prijs, topvijf-vermelding 'beste cabaretvoorstellingen' en genomineerd met haar tweede avondvullende programma 'Spiritus' voor Neerlands Hoop.  

Daarnaast speelde ze op tv verschillende (gast-) rollen in o.a: Flikken Maastricht, D.E.A.L, JEUK, presenteerde ze programma’s voor school-tv en was ze te zien in het nieuwe comedy programma 'Larie' van Arie Boomsma en is ze vast verbonden aan het VARA-radioprogramma 'Spijkers met Koppen'. 
Lees meer over Eva Crutzen.