We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Sam van Tol (oprichter Correctbook): 'Ik wil iets goeds doen'

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 8 november 2016
PROFILE - De tweeëntwintigjarige Sam van Tol lijkt een geboren ondernemer. Al van jongs af aan wist hij dat hij een eigen onderneming wilde starten. Dus ging hij de strijd tegen analfabetisme aan. Hij analyseert wat er in ontwikkelingslanden nodig is en zoekt hij naar een oplossing. Van Tol: 'Ik wil ondernemen met een sociaal doel. Ik wil iets goeds doen.'

'Voor mij is het heel belangrijk om het probleem van analfabetisme op de kaart te zetten. Dus niet om het alleen aan te pakken, want het probleem krijgt nog onvoldoende aandacht. Bij ontwikkelingslanden denken we toch eerder aan gebrek aan drinkwater of eten. Pen en papier worden nog onderschat,' aldus van Tol. Nadat van tol deze conclusie voor zichzelf had getrokken, was Correctbook snel geboren.

Sociaal bewogen
Waar waren de andere jongens en meiden die dezelfde Master Entrepreneurship volgden in geïntresseerd? Van Tol: 'In geld verdienen. Maar mijn medestudenten waren heus wel nieuwsgierig naar mijn plannen. Sociaal ondernemen komt steeds meer voor in Nederland. Kijk naar de WakaWaka's, Tony's en andere sociale bedrijven van deze wereld.' Kom erachter hoe Sam van Tol 'Endless writing for everyone' in de praktijk brengt, kijk deze aflevering. 

 

Sam van Tol

Sam van Tol Jonge ondernemers zoals Sam van Tol, oprichter Correctbook, hebben een visie. Zo wilde Sam met papier dat oneindig herbruikbaar is, een bijdrage gaan leveren aan onderwijs in arme landen waar scholen een gebrek hebben aan lesmateriaal én de strijd tegen analfabetimse aangaan.

Zo gezegd, zo gedaan. Die visie heeft hij omgezet in actie. Met zijn bedrijf Correctbook brengt Van Tol innovatieve schriften op de markt brengen zodat wereldwijd meer mensen kunnen leren lezen en schrijven. Zijn Correctbooks zijn een schrift en whiteboard in één. 
Lees meer over Sam van Tol.