We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Martijn van der Kooij (journalist en schrijver): 'Ik ben verliefd geworden op Libanon'

Timeline, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 11 november 2016
TIMELINE - Martijn van der Kooij heeft een vierde boek geschreven: alle dagen Libanon. Daarin beschrijft hij zijn eigen - en die van de rest van Nederland - vooroordelen over Libanon. 'Ik ben verliefd geworden op dit land,' aldus van der Kooij. 

In Libanon en Nederland heerst hetzelfde dreigingsgevaar. Waarom zou je wel naar Amsterdam gaan maar niet naar Beiroet? Van der Kooij beschrijft Libanon vooral als heel mooi vakantieland. Van der Kooij: 'Je kunt er goed uitgaan, er zijn fantastische dingen te zien en het is vooral een heel mooi land.' Het dagelijkse leven in buurland Syrië staat in schril contrast. Het winkelend publiek, de terrasjes en de politiek die van der Kooij beschrijft met betrekking tot Libanon is compleet anders dan men verwacht van dit land. 

 

Martijn van der Kooij

Martijn van der Kooij Het vierde boek 'Alle dagen Libanon' van Martijn van der Kooij verscheen in september 2016. Een venster waardoor wij een kijkje krijgen in het dagelijkse leven in een onalledaags land als Libanon. Door de reportages van Martijn krijg je een beter beeld van de problematiek in het Midden-Oosten: een waardevol boek waarin de complexiteit in de wereld menselijker wordt gemaakt. 

Hij noemt zichzelf dan ook niet voor niets gespecialiseerd in (internationale) politiek en het Midden-Oosten. Daarnaast heeft Martijn ook ervaring opgedaan als hoofdredacteur, bladenmaker, radiomaker, presentator, politiek analist, woordvoerder, dagvoorzitter en natuurlijk auteur van meerdere politieke boeken. Zo ook de biografie van Mark Rutte. 
Lees meer over Martijn van der Kooij.