We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Christa Bakker (Schiphol): 'Wij willen in 2018 'best digital airport' zijn'

SMART, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 15 november 2016
SMART - Schiphol Airport is niet het grootste of mooiste vliegveld ter wereld. Maar Christa Bakker, digital airport transformation lead bij Schiphol, doet er alles aan om van Schiphol wél het beste 'digital airport' te maken. Wanneer mogen we deze titel op onze luchthaven plakken? 2018 is het streven. 

Bakker: "Wie niet kan groeien, moet slim zijn. Het is ontzettend druk op de luchthaven. We moeten dus heel veel processen efficiënter gaan insteken. Zowel voor passagiers, airlines als bagage."  

Logistieke uitdagingen
Veel mensen herkennen het onrustige gevoel dat ontstaan als je op weg bent naar de luchthaven om vanuit daar door te reizen naar een ander adres. Files of werkzaamheden in het ov? Kies je voor handbagage of ruimbagage? Zijn er vertragingen, stakingen of weersomstandigheden die het niet toelaten om te vliegen? Voordat je in het vliegtuig stapt, zijn er zowel aan passagierszijde én achter de schermen van de luchthaven al een aantal logistieke 'uitdagingen' gepasseerd. 

Een groot deel van deze hindernissen worden opgevangen met de Schiphol-app. Bakker: "Maar niet iedereen maakt gebruik van deze app, op weg naar het vliegtuig zet je misschien een TomTom aan of de app van de airline. Wij willen al deze informatie bundelen. Daarvoor moeten we kijken in hoeverre we data kunnen uitwisselen en of dat überhaupt veilig is."

Kan het hele proces - van voordeur tot eindbestemming - eenvoudiger en efficiënter? Zo ja, welke techniek past daar bij en is veilig? Christa Bakker praat ons bij! 
 

Christa Bakker

Christa Bakker Christa Bakker is digital airport transformation lead bij Schiphol. In die rol is zij verantwoordelijk voor alle digitale doelgroepen van Schiphol. Data - van de doelgroepen en van Schiphol zelf - krijgt een steeds belangrijkere rol in haar job. Christa Bakker denkt na over de mogelijkheden en toepassingen die mogelijk zijn met deze informatie. 
Lees meer over Christa Bakker.