We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Daniel Ropers (bol.com): 'We staan aan het begin van wat online te bieden heeft'

ShopDoc | Publicatie: 17 oktober 2016
Bol.com is al sinds eind vorige eeuw dé webshop van Nederland en Daniel Ropers is al vanaf de eerste dag betrokken en sinds 2000 de directeur van deze onderneming.

Retail is eigenlijk een masochistische manier van je leven inrichten, zo vindt Daniel. Waar je in andere branches tientallen procenten winstmarge kunt draaien, moet je het in de retail doen met een paar procenten.

Het verbaast Daniel dat veel fysieke retailers hun heil zoeken in een 'double or nothing' strategie. Hij is kritisch, want succes halen met online is een lastige.

Het spreekt voor zich dat hij enthousiast praat over het Zakelijk Verkopen concept van bol.com, waarbinnen vorig jaar al 200 miljoen online consumenten bestedingen naar duizenden partners gingen. Een platform dat een gemiddelde partner een omzetstijging biedt tussen de 50 en de 100%.

Verder in het gesprek: Hoe gaat het met de samenwerking met Ahold en hoe ontwikkelt de retail zich verder?

 

Daniel Ropers

Daniel Ropers Vanaf de start in 1998 was Daniel Ropers al betrokken bij bol.com. Eerst als consultant van McKinsey & Company, later als Finance & Business Development director van bol.com en sinds mei 2000 als directeur.
Lees meer over Daniel Ropers.