We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Jeroen Jansen (MDL-arts en medisch directeur PoliDirect): 'Wat wij doen bij PoliDirect, krijg je in een ziekenhuis niet voor elkaar'

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 29 november 2016
PROFILE - De kwaliteit omhoog, kosten omlaag en vooral extra handen aan het bed. Dat is hoe er in de politiek vaak wordt gesproken over de ontwikkelingen in de reguliere gezondheidszorg. De werkelijkheid wijkt nog af. Jeroen Jansen werkt als MDL-arts in de reguliere gezondheidszorg én is medisch directeur van zelfstandige kliniek PoliDirect. Twee compleet verschillende werelden, volgens Jeroen.
 
PoliDirect streeft naar een wachttijd van maximaal één week, met snelle diagnoses en de juiste behandeling. Waarom lukt dat niet in een regulier ziekenhuis? Jeroen: "De planning is flexibeler. We kunnen door onze schaalbaarheid veel sneller schakelen. Dat lukt bij een ziekenhuis over het algemeen niet. Omdat we klein en plat zijn, is dat mogelijk. In een ziekenhuis krijg je dat bijna niet voor elkaar."

Patiënt centraal 
Zelfstandige klinieken voor maag-, darm- en leveronderzoek lijken de oplossing om de zorg écht beter te maken. Jeroen: 'Bij PoliDirect staat de patiënt centraal. In een ziekenhuis is vaak het proces bepalend. Wat bij PoliDirect heel eenvoudig is, is in een ziekenhuis nog erg moeilijk. Daar loop je tegen een muur aan. De zorg kan met name voor de patiënt veel beter. Sneller weten waar je aan toe bent en hoe de behandeling eruit ziet.”

Hoe werkt het? 'Persoonlijke aandacht is belangrijk. Wat je terugkrijgt van de patiënten is direct toe te passen in onze werkwijze. Dat zijn mooie ontwikkelingen. Er komt een vijfde locatie aan. Dermatologie, cardiologie en urologie gaan we ook invoeren.’
 
Is een zelfstandige instelling dé oplossing voor de specialistische zorg in toekomst? Jeroen geeft antwoord!

Jeroen Jansen

Jeroen Jansen Jeroen Jansen is maag-, darm-, leverarts en medisch directeur van PoliDirect. PoliDirect is een door het ministerie van VWS erkende Instelling voor tweedelijns Medisch Specialistische Zorg met als doel specialistische zorg te leveren. Voor verzekerde zorg kunt u bij PoliDirect uitsluitend terecht met een verwijzing van een arts. 

Als MDL-arts in het OLVG ziekenhuis in Amsterdam helpt Jeroen mensen met chronische ontstekingen van de darmen met complexere endoscopische behandelingen. Hij geeft aan dat bij PoliDirect de nadruk ligt op de patiënt. Geen wachtlijsten, direct de feedback van alle patiënten meenemen en persoonlijk contact staan centraal. 
Lees meer over Jeroen Jansen.