We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Jan Riemens (Zoomin): 'Youtube was tot afgelopen jaar de grootste fraudebak ter wereld'

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 20 december 2016
PROFILE - Vierhonderd films per dag in twintig verschillende talen: 'videomiljonair' Jan Riemens, oprichter Zoomin, praat ons bij over de ontwikkelingen in het (social-)medialandschap, over content en over ondernemen.  

De 3-12-eternity-regel
Jan's eerste les? In de eerste drie seconden pak je de kijker bij zijn hart. Daarna overtuig je binnen twaalf seconden de kijker in zijn hoofd en weet je dan iemand vast te houden dan kijkt 'ie de hele film uit. Jan: "Dat zijn regels waar wij naar leven. Elk platform heeft een andere doelgroep en andere mogelijkheden. Verticaal voor snapchat. Instagram is vierkant. Facebook is weer korter. Wij maken alles."

Waar vindt Zoomin zijn kijkers? 
Zoomin is groot. Het platform heeft zich gericht op content in verschillende talen - juist niet alleen Engelstalige content, maar ook heel veel andere talen - en daardoor zijn ze de speler van formaat geworden die ze nu zijn. Waar vinden ze uiteindelijk hun kijkers? Jan: "Ik heb nooit in Youtube geloofd. Ik heb het platform altijd één bak ellende gevonden. Maar daar is wel verandering ingekomen. Tot afgelopen jaar noemde ik Youtube de grootste fraudebak ter wereld. Maar ze hebben de boel enorm opgeschoond. Zowel aan de contentkant, IP (Intelligent Property) overtredingen en de fraude met bots en dergelijke hebben ze erg veel aan gedaan. De kwaliteit gaat elke maand omhoog. Dat is voor ons heel erg fijn."

Jan Riemens over content, ondernemen en ontwikkelingen in het medialandschap. Never stop learning!

Jan Riemens

Jan Riemens In 1999 startte Jan Riemens Zoomin.TV. Daar wist hij een wereldwijd bedrijf neer te zetten met een brutobereik van vijf miljard views per maand. Jan Riemens claimt daarmee het vijfde grootste netwerk op YouTube en het tiende grootste online videobedrijf ter wereld te zijn. In juli 2015 heeft Riemens zijn bedrijf verkocht. Niet aan een Amerikaanse gigant, maar 51 procent van de aandelen kwam in handen van de Modern Times Group (MTG) uit Zweden. 
Lees meer over Jan Riemens.