We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Raymi Sambo (Acteur, regisseur en producent): "Als ik niet gevraagd word, dan moet ik zelf de kansen creëren."

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 5 januari 2017
PROFILE - Hij komt er nooit meer vanaf. Het 'Hé, Paul!' of 'Jij bent toch Paul Murphy van All Stars?' Hij schitterde direct ná de toneelschool in de film en serie 'All Stars' en iets later in de film 'All Stars: Old Stars 2' als vlotte gast die het wil maken in de tv-wereld. 'Tijdens de serie was ik heel erg zoekende naar wie ik was en welke plek ik binnen de groep innam.' 

Uiteraard heeft Raymi veel meer (presenteer)rollen op zijn naam staan. Toch gaat het gesprek al snel over zijn rol binnen het bekende voetbalteam van tv. "Ik was in All Stars de enige donkere jongen. Dat was een gekkenhuis. We hebben het over het tijdperk van Patrick Kluivert en Clarence Seedorf. Heel het team van All Stars was wit." Een realistische afspiegeling van de werkelijkheid op tv of op de planken, daar maakt Raymi zich al langere tijd hard voor. "Door al mijn ervaring weet ik nu dat ik verhalen wil maken waar we zwart en wit niet langer onderscheiden, maar verbinden."

'VIG trekt een heel gemêleerd publiek'
Raymi zoekt met zijn theatergroep VIG de verbinding op. Raymi: "Dit is wie ik ben. Daar heb ik mijzelf gevonden. Als gezelschap hebben we echt erkenning gekregen voor wat we de afgelopen gedaan hebben. Mijn stukken zijn sociaal maatschappelijk, het moet gaan over mensen." Raymi kan én wil het nog niet loslaten. "Want de tijd is er nog niet. Er ontstaat al een ontwikkeling, maar ik ben ook een soort stuur in deze beweging." 

Raymi over zijn missie om de tv-, film- en toneelwereld iets meer kleur te geven. Letterlijk en figuurlijk. 

Raymi Sambo

Raymi Sambo Raymi Sambo is acteur, presentator, zanger en theaterleider van theatergroep VIG. Er zijn vele voorstellingen en televisieprogramma's waar we hem van kennen... De 7 Ditches-kijker kent hem misschien vooral van zijn rol in All Stars als Paul Murphy!

Sambo's televisie- en theatercarrière begon in 1990 met de musical Basta. Er volgden vele voorstelling, verschillende tv-gastrollen en een Britse telefilm. Al tijdens zijn studie aan de toneelschool had hij een vaste rol in de IKON-serie Domburg, die geproduceerd werd door de producenten van de speelfilm All Stars. Direct daarna volgden in 1997 de film All Stars en de serie van 1999 tot en met 2001 met dezelfde titel (All Stars). In 2011 verscheen de film All Stars 2: Old Stars.

We kennen Sambo ook van televisieprogramma's Het Klokhuis, Met vlag en rimpel, ZOOP en Willem Wever. Verder speelt Sambo de rol van dramaleraar Reggy Benoit in SpangaS en had hij kleine gastrollen in Combat (1998) en Flikken Maastricht. In 2013 speelde hij een hoofdrol in de radio-crimi De Spin van de NTR. In 2013 speelde hij mee in de serie Sophie's Web als Michael.

Bron: Wikipedia
Lees meer over Raymi Sambo.