We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Jan-Willem Roest (PayPal Benelux): 'Mobiel betalen heeft in de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen'

Geldzaken, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 24 november 2016
GELDZAKEN - Betaal jij liever met cash, plastic of jouw mobiele telefoon? Er zijn steeds meer manieren waarop het betalingsverkeer, online én offline, wordt geregeld. Welke betaalmanieren zijn er in de toekomst mogelijk? Jan-Willem Roest, General Manager PayPal BeNeLux, geeft antwoord. 

Cash? We betalen binnenkort met onze telefoon! Via een app, met Near Field Communication (NFC), wordt deze betaalwijze een steeds bekender gegeven. Veiligheid speelt bij dit soort betalingen een erg grote rol. Roest: "De markt is momenteel enorm aan het veranderen. Waar PayPal ooit begonnen is in peer-to-peer betalingen op eBay, zijn we nu de betaalknop op elke website. Maar het kan veel meer worden in de toekomst."

Samenwerken met traditionele banken
Het bedrijf PayPal bestaat inmiddels tien jaar. Een bekende naam, maar wat doen ze precies? Het is een online open betaalplatform dat is opgericht in 1998. Het basisprincipe is simpel: je hebt een betaalrekening op basis van een e-mailadres. Roest is sinds juni 2016 general manager van PayPal BeNeLux: "Vorig jaar was een rollercoaster voor mij. Wij wilden echt gaan focussen op onze core, het betalingsverkeer. Toen werd mij gevraagd om deze nieuwe rol op mij te nemen. Dat ben ik gaan doen vanaf juni, maar dat was precies de periode dat we naar de beurs gingen."

 Roest blikt terug en kijkt vooruit in deze aflevering. PayPal is een bedrijf dat in Nederland nog veel terrein wil winnen. Met 'mobile' als een van de belangrijkste drivers. Hoe gaan ze dat doen? 
 

Jan Willem Roest

Jan Willem Roest Jan-Willem Roest is General Manager PayPal Benelux, 's werelds grootste open online betaalplatform, wat hijzelf aanvult met 'introducing New Money' op zijn Linked-in profiel. Roest is sinds januari 2010 betrokken bij deze betaaloplossing-gigant. Eerst als Head of Relationship Management en vanaf januari 2013 als Manager Digital Goods Western Europe. Een belangrijke tak voor PayPal, die in Europa vooral sterk is in dit soort digitale transacties. Een man die zijn strepen intern dus zeker heeft verdiend.
Lees meer over Jan Willem Roest.