We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Mathys van Abbe: 'Kinder is de Tinder voor goede doelen'

SMART, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 19 januari 2017
SMART - Internetondernemer Mathys van Abbe gooit het over een andere boeg. Mathys zag in Lesbos met eigen ogen hoe belangrijk het was om kleine organisaties die iets goeds doen te steunen, maar vond de wereld van goede doelen onduidelijk en oneerlijk. Om die reden startte hij Kinder. Mathys: "Dit is de Tinder voor goede doelen."

"Er moet iets gebeuren"
Kinder staat aan de kant van de donateurs. De app presenteert goede doelen, geselecteerd door experts, waar de deelnemers anoniem een donatie kunnen doen. Het basisidee is net zo simpel opgezet als de datingapp Tinder. Mathys: "Een deel van mijn frustratie komt voort uit alle problemetiek in de wereld. Waar moet ik in godsnaam beginnen? Want mensen willen echt wel iets doen, maar er zijn zovéél goede doelen. Dus hoe moet je kiezen?"

Kinder wil meer transparantie in de wereld van goede doelen brengen. Hoe doen ze dat? 

Mathys van Abbe

Mathys van Abbe Mathys van Abbe is internet entrepreneur en eigenaar van verschillende web- en IT bedrijven, waaronder MobypictureMobyNow, Toading, Startpix en Týrsday

Hij maakte indruk met zijn track record op de mediawereld. In 2009 werd hij uitgeroepen tot online mediaman van het jaar door Adwards en won hij de prestigieuze Red Herring 100, een prijs die jaarlijks wordt uitgedeeld door het zakenblad Red Herring aan jonge ondernemingen in de technologiesector. 

Mathys laat met zijn bedrijf Kinder een andere kant van zichzelf zien. Zijn motief? Doneren aan een goed doel weer transparant en betrouwbaar maken. 'Kinder is here to disrupt the "donating to good causes"-space.'
Lees meer over Mathys van Abbe .