We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Chris Zegers (Presentator): 'Je hebt elke dag de kans om een nieuwe weg in te slaan'

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 6 februari 2017
PROFILE - Het is de soapie van toen, de tv-persoonlijkheid die de wereld rondreist, de jongen uit de reclame van Zwitserleven, de mooie man die muziek maakt en nog veel meer. Chris Zegers: "Ik ben heel erg gelukkig dat ik fantastisch werk heb, maar ik wil ook dichtbij mijn gezin zijn om vader te zijn."  

Mensen kennen hem als energiek, vrolijk, en druk. Wat slikt die man? "Dat heeft natuurlijk betrekking op het enthousiasme dat ik soms groots in beeld breng. Het is een natuurlijke eigenschap die zeker niet de hele dag of elke dag aanwezig is. Op sommige momenten is het een uiting die voor mij volstrekt natuurlijk is. Laat ik zeggen dat ik snel bij mijn emotie kom," meent Chris. 

In dit open en kwetsbare gesprek maakt Chris de balans op. Welk pad moet je bewandelen om gelukkig te zijn? Kijk de hele aflevering om alle wijze lessen van Chris mee te pikken. 

Chris Zegers

Chris Zegers Chris Zegers is presentator, acteur en muzikant. Chris is één van de presentatoren van 3 op Reis en zijn liefde voor reizen heeft ervoor gezorgd dat ie al sinds 2001 reisprogramma's presenteert.  

Chris maakte zijn acteerdebuut met een rol in de VARA televisieserie Oppassen. Hij speelde een rol in All Stars - De Serie en speelde ook in de veelgeprezen serie Van God Los. Daarnaast speelde hij vaste rollen in populaire series als Onderweg naar Morgen, Hartslag en Meiden van de Wit.

Samen met wereldsterren als Grace Jones en Omar Sharif speelde Chris in de Amerikaanse film Shaka Zulu.

In de bioscoop was Chris verder te zien in Liever Verliefd, één van de eerste geslaagde Nederlandse romantische komedies, die in de daarop volgende jaren veel navolging kreeg. Ook speelde hij rollen in films als Alles is Familie, De Kameleon 2, De Scheepsjongens van Bontekoe en De Hel van '63 en hij vertolkte een belangrijke rol in de speelfilm Lotus, die werd genomineerd voor twee Gouden Kalveren.

Als presentator reisde Chris 8 jaar lang naar de meest uiteenlopende plekken op aarde om reportages te maken voor reisprogramma's als One Way Ticket, Yorin Travel en RTL Travel. Ook presenteerde hij voor BNN het muzikale reisprogramma Hit The Road. Sinds 5 jaar is Chris één van de presentatoren van BNN's 3 Op Reis. Daarnaast presenteert Chris ook BNN programma's als Down Voor Dummies en Break Free. 

Samen met het Noord Nederlands Orkest speelde Chris de theatertour Symphonic Echoes of Pink Floyd. Voor deze twee uur durende voorstelling werd de muziek van de legendarische band Pink Floyd klassiek gearrangeerd en gespeeld onder leiding van dirigent Dirk Brossé. De succesvolle samenwerking leidde tot een nieuwe tournee, waarvoor het repertoire van de Beatles klassiek werd bewerkt.

Vanuit zijn achtergrond als econoom geeft Chris ook lezingen, veelal voor universiteiten en het bedrijfsleven, over het creëren van kansen en denken in mogelijkheden, gebaseerd op zijn ambitie om niet zozeer een succesvolle carrière te hebben als wel een rijk leven aan ervaringen en herinneringen.

In het nieuwe seizoen zal Chris wederom te zien zijn in 3 Op Reis.

Bron: Website Chris Zegers
Lees meer over Chris Zegers.