We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Maurice Doorduyn (Ikonic Toys): 'Waarom maken we niet weer echt houten speelgoed?'

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 10 februari 2017
PROFILE - Is het maken van houten speelgoed een succes? Het rode kraanwagentje met Pluk van de Petteflet duikt overal op. Maker Maurice Doorduyn, eigenaar van Ikonic Toys, had het idee dat het speelgoed van zijn kinderen kwalitatief wel iets beter kon. Dus ging hij aan de slag.
 
Van een idee een product maken

Maurice komt uit de wereld van design. Dus aan kennis over ontwerpen en productie geen gebrek. "Ik ben eigenlijk industrieel ontwerper. Maar nadat ik zelf vader werd, dacht ik: ‘waarom maken we weer niet echt houten speelgoed?’ Dat wilde ik op een gegeven moment ook zelf. Als je kleine kinderen hebt, leer je snel dat speelgoed beter kan. Ik had meerdere producten die ik op de markt wilde brengen.”

Dát is best spannend. “In mijn vorige baan ben ik heel vaak naar China gereisd. Hoe je daar een product moet produceren, was dus eigenlijk gesneden koek. Ik denk dat die ervaring wel een belangrijke factor was. Dat je weet hoe een bepaalde fabrikant werkt en hoe ze die producten versturen.”
 
En dan… sales
“Ik geloofde er zelf wel in. Dus daar gaat een bepaalde tijd over heen. Maar ik kreeg ook direct redelijk wat aandacht van bepaalde retailers. We vinden steeds meer interessante winkels die het willen verkopen,” stelt Maurice.

Hoe zet je houten speelgoed op de markt? Luister naar het verhaal van Maurice!  

Maurice Doorduyn

Maurice Doorduyn Maurice Doorduyn, speelgoedontwerper en eigenaar van Ikonic Toys, is een moderne Gepetto. Hij ontwerpt houten speelgoed en brengt deze op de markt met zijn eigen bedrijf Ikonic Toys.

De merkvisie van Maurice is ontstaan vanuit de behoefte om iets blijvends te maken. Hij boog zich een paar jaar geleden over de vraag: 'welke producten om ons heen zijn er nog over 20 of 40 jaar?' Hij wil houten speelgoed maken dat wordt doorgegeven van generatie op generatie. 
Lees meer over Maurice Doorduyn.