We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Duncan Stutterheim (ID&T): 'Japan en Azië worden heel belangrijk voor ons'

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 29 november 2012
In deze aflevering van Profile praat Ronnie Overgoor met rasondernemer Duncan Stutterheim. Hij werd in november 2012 verkozen tot Amsterdamse Ondernemer van het Jaar. Hoe belangrijk is zo'n prijs voor hem en hoe belangrijk is Amsterdam voor hem?
Verder praat hij over hoe hij Sensation in Amerika heeft neergezet en hoe belangrijk Japan en Azie voor zijn bedrijf zijn.
En tot slot praat hij ook over hoe hij daadwerkelijk het begrip 'MVO' tot in het DNA van zijn onderneming wil hebben zitten.
Bevlogen gast, die Duncan Stutterheim.

Duncan Stutterheim

Duncan Stutterheim Op zijn achttiende jaar richtte Stutterheim een koeriersbedrijf op. Een jaar later begon hij een bedrijf om gabberhousefeesten te organiseren. Dat bedrijf groeide uit tot ID&T, Nederlands grootste organisator van dance-events en tevens platenlabel, horecaonderneming en mediabedrijf.

Met zijn bedrijf ID&T organiseerde Duncan Stutterheim feesten als Sensation, Thunderdome en Mysteryland. Eerst alleen in Amsterdam en daarna over de hele wereld. In maart 2013 verkocht Stutterheim 100% van het bedrijf aan SFX Entertainment, een groot Amerikaans bedrijf. SFX betaalde voor ID&T honderd miljoen dollar, hij ontving 32 miljoen van dat bedrag. In 2015 wordt aan hem de IJ-prijs van de gemeente Amsterdam aan hem toegekend. Momenteel houdt Duncan zich bezig met het opzetten van vastgoed projecten, o.a. de Adam toren, Westergasfabriek en Nachtlab in Amsterdam.
Lees meer over Duncan Stutterheim.