We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Steinar Henskes (Bird Control Group): 'Ondernemerschap is een leerweg'

Thought Leaders | Publicatie: 13 februari 2017
(Dit programma werd gemaakt in samenwerking met Rabobank Nederland en Synpact in het kader van het Startup Cinema Event 2016. In een serie video's sprak Godfried van 7 Ditches TV met ondernemers over hoe zij hun onderneming zijn gestart en wat de lessons learned zijn.)

Zijn eerste echte succesmoment voelde Steinar toen hij Luchthaven Schiphol binnenhaalde als klant. Een moment waarop hij zich realiseerde dat hij echt met de grote jongens mee ging doen.

Steinar startte als ondernemer toen hij 18 was. Hij was geïnteresseerd in laser technologie, maar merkte dat voor een gemiddelde mkb-er deze technologie niet toegankelijk was. Dus begon hij een soort adviesclubje met laserproducten. Dit vormde de basis voor de Bird Control Group, zijn hudige bedrijf, dat vogels op afstand houdt van commerciële activiteiten middels lasertechnologie.

Ondernemen

Ondernemen ziet Steinar als een leerweg. Je leert enorm als persoon en als organisatie. Ook als dingen niet goed gaan. Je hebt wel een drive nodig om dingen te doen, want daar gaat ondernemerschap over: Executie, dingen doen. 

En je beseffen dat je niet alles alleen kan doen. Een van de belangrijkste lessen van Steinar is om de juiste mensen en talenten om je heen te verzamelen, je kunt niet alles zelf.
 

Steinar Henskes

Steinar Henskes Steinar Henskes (23) scoorde twee jaar geleden al een plek in de 25 onder de 25 van Sprout en maakt sindsdien 'gigantische stappen' met zijn vogelverschrikbedrijf Bird Control Group. 

Met een innovatieve lasertechniek weet het bedrijf vogels te weren van start- en landingsbanen van luchthavens. De vogels vormen een groot probleem voor de sector. 

Henskens sloot al deals met de Britse luchthaven van Southampton, de Pakistaanse luchtmacht en Schiphol.
Lees meer over Steinar Henskes.