We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Maikel Beerens (Xilloc): 'Alleen als je doorzet, slaag je in iets'

Thought Leaders | Publicatie: 15 februari 2017
(Dit programma werd gemaakt in samenwerking met Rabobank Nederland en Synpact in het kader van het Startup Cinema Event 2016. In een serie video's sprak Godfried van 7 Ditches TV met ondernemers over hoe zij hun onderneming zijn gestart en wat de lessons learned zijn.)

De medische tak van Xilloc maakt patiënt specifieke producten om bijvoorbeeld stukken van een schedel te vervangen, of een onderkaak, of een oogbodem.

In de industriële sector is Xilloc actief in bijvoorbeeld het printen van onderdelen voor satellieten. Door gebruik te maken van 3D print technologie worden onderdelen van een satelliet een stuk lichter wat zomaar 600.000 liter kerosine scheelt per lancering.

Het bedrijf beschikt over een aluminium printer waar er maar vijf van op de wereld zijn, een investering van 1,2 miljoen euro.

Topsport

Ondernemer Maikel Beerens is de persoon die het bedrijf startte en hij ziet ondernemen als topsport. Hij werkt vreselijk veel uren en vertelt dat het soms lastig is om de balans te houden.

Belangrijk hierbij is om ervoor te zorgen om voor het bedrijf te werken en niet in. Wat hij bedoelt is dat hij inmiddels mensen om zich heen heeft verzameld die in het bedrijf werken wat hem de mogelijkheid biedt om meer afstand te nemen en meer vóór het bedrijf te werken.

Zijn grootste succes?

Een patient die door zijn technologie een nieuwe oogbodem kreeg en tegen Maikel zei: ‘Door jou heb ik mijn uiterlijk terug’

Maikel Beerens

Maikel Beerens Maikel Beerens (1985, Sint-Oedenrode) is de oprichter van Xilloc Medical, een bedrijf dat schedelprotheses op maat maakt met de hulp van 3D-printtechnieken. Een onderneming die voortvloeide uit een afstudeerproject aan de universiteit van Maastricht en een samenwerking tussen ingenieursbureau IDEE en het lokale Medisch Centrum.

Dat resulteerde in de eerste op maat gemaakte implantaten vervaardigd met een 3D-printer.
​Het leverde Beerens in 2011 de Shell Livewire Award op.
Lees meer over Maikel Beerens.