We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Wouter Staal (YoghurtBarn): 'Geef niet te snel aandelen weg'

Thought Leaders | Publicatie: 17 februari 2017
(Dit programma werd gemaakt in samenwerking met Rabobank Nederland en Synpact in het kader van het Startup Cinema Event 2016. In een serie video's sprak Godfried van 7 Ditches TV met ondernemers over hoe zij hun onderneming zijn gestart en wat de lessons learned zijn.)

‘We verkopen yoghurt’, zegt Wouter Staal, oprichter van YoghurtBarn. 

Maar hoe maak je dat zo bijzonder dat je er voor kunt vragen wat hij doet? Dat heeft te maken met beleving, met de manier waarop het personeel te werk gaat.

YoghurtBarn begon 4 jaar geleden en inmiddels zijn er 7 vestigingen door Nederland. Het idee ontstond toen Wouter in Andalusië was en overal frozen yoghurt zag. Alleen in Nederland is het niet altijd zo’n lekker weer en zo ontstond het idee voor YoghurtBarn. De plannen werden gesmeed vanuit een situatie waarin hij nog een baan had, maar toen hij op zijn werk gebeld werd over zijn plannen wist hij dat er iets moest gebeuren.

Als ondernemer moet je veel kunnen, ook soms dingen die je niet leuk vindt en die moet je je dan toch eigen maken, vindt Wouter.

Wouter financierde de start van zijn bedrijf op meerdere manieren, via angel investors, bank en ook via crowd funding. Hij zou terugkijkend wat minder snel weer voor angels kiezen, omdat je dan meteen aandelen kwijt bent. 

Wouter Staal

Wouter Staal Hij is oprichter en directeur van Yoghurt Barn. Begonnen met 1 winkel maar sindsdien snel uitbreidend. Voordat Wouter voor zichzelf begon als ondernemer was hij actief in marketing functies bij o.a. Nike en Philips.
 
Lees meer over Wouter Staal.