We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Jochanan Bax (Bax Music): 'Onze eerste webshop kostte 450 euro'

Thought Leaders | Publicatie: 22 februari 2017
(Dit programma werd gemaakt in samenwerking met Rabobank Nederland en Synpact in het kader van het Startup Cinema Event 2016. In een serie video's sprak Godfried van 7 Ditches TV met ondernemers over hoe zij hun onderneming zijn gestart en wat de lessons learned zijn.)

Jochanan werkt al meer dan 13 jaar met zijn 4 jaar jongere broer. Het begon allemaal als hobby met een eigen drive-in show en klanten die het toch wel prettig vonden om een factuur te krijgen.

'Je wordt best wel bang gemaakt als je wil gaan ondernemen', zo ondervond Jochanan, maar uiteindelijk dacht hij toch met zijn broer: 'Laten we het gewoon doen.'

Inmiddels gaat de omzet van Bax Music over de 100 miljoen, hebben ze een pand van zo’n 12.000 m2 en winkels in Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam.

Belangrijkste les?

‘Denk goed na waarom je wil starten. In ons geval zagen we bedrijven in onze branche met weinig voorraad, te hoge prijzen en ongemotiveerd personeel. Dat moet beter kunnen, dachten we.’

Jochanan Bax

Jochanan Bax Jochanan Bax is samen met zijn broer Nathanaël eigenaar en oprichter van Bax Music. Jochanan begon al heel vroeg als ondernemer, maar koos relatief laat om volledig voor Bax Music te gaan. 'Als ik eerder volledig voor de zaak was gegaan was ik nog verder geweest'.
Desalnietemin is Bax Music van een hobby drive-in show inmiddels uitgegroeid tot een miljoenen bedrijf en staan de broers, al dan niet gewild, in de miljonairs lijstjes in Nederland.
Lees meer over Jochanan Bax.