We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Esmee Pater (oprichter Jobsome) wil bedrijven opvoeden: ‘Goede koffie is echt superbelangrijk’

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 27 februari 2017
Profile - Ze vond ondernemen leuker dan journalistiek, telt zesentwintig lentes en is directeur van Jobsome en iCasting, een online castingbureau. Esmee Pater houdt van werken. Niet alle werkgevers houden van haar. Toch is het juist haar doel om niet alleen werknemers, maar ook werkgevers een handje te helpen.

We reviewen alles online, waarom niet onze werkgevers? Met Jobsome wil Pater bedrijven in kaart brengen en mensen helpen om een werkgever te vinden die bij ze past: ‘Uit onderzoek blijkt dat als je een bedrijf en je werk heel leuk vindt, dat je dan beter functioneert. Dus het levert het bedrijf ook nog eens heel veel op.’ Toch zijn niet alle werkgevers even blij met de reviewsite, volgens Pater vooral de bedrijven die al door hebben dat ze het niet zo lekker doen onder hun werknemers.

Niet zomaar online
Jobsome gaat voor statistiek. De reviews worden opgesteld met ieder geval acht punten. Ook wordt er gecontroleerd voor publicatie. Pater: ‘We zijn transparant, en ook als het negatief is willen we het kunnen publiceren. Alleen je moet er wel voor zorgen dat het geen smaad of laster wordt.’ Aan de andere kant: reviews die alleen maar vijf sterren geven, daar trapt de website niet in: ‘Hoe fantastisch je ook bent als bedrijf, er zijn altijd punten waar je beter op kunt scoren.’ Als een van de controlepunten noemt Pater goede koffie: ‘De koffieautomaat is waar mensen ervaringen uitwisselen en bijpraten en dat is superbelangrijk, ook voor de prestaties van het bedrijf.’

Verdienmodel
De behoefte van bedrijven aan tevreden werknemers is waarmee het geld in het laatje moet komen. In de eerste instantie verkocht Jobsome profielen, maar nu kunnen werkgevers de diensten van de site gebruiken om een meting voor medewerkerstevredenheid te houden. Een deel van de resultaten is voor de website, de meer gedetailleerde informatie is voor het bedrijf. Pater hoopt dat bedrijven iets gaan doen om hun werknemers blij te houden: ‘Heel veel bedrijven roepen wel dat ze iets doen aan werknemerstevredenheid, maar in de praktijk valt dat helaas heel erg tegen.’

Esmee Pater

Esmee Pater Esmée Pater is een zakenvrouw pur sang. Ze is intelligent, ziet niets over het hoofd, heeft een enorme drive en staat open voor elke nieuwe uitdaging die op haar pad komt. Ze heeft in haar eentje stagerecensies.nl gemaakt tot het succes dat het nu is, wat aantoont dat ze weet wat ze doet. Esmée wil zich constant ontwikkelen en ze bezit hierdoor enorm veel zakelijke en journalistieke kennis.

Jobsome is de Zoover van de arbeidsmarkt. Wij zijn een online platform waar werknemers hun werkgever op beoordelen. Bedrijven presenteren en profileren zich op Jobsome door middel van een bedrijfsprofiel. Daarnaast is het een mooie feedbacktool voor werkgevers. 
Lees meer over Esmee Pater.