We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Brian Hirman

https://www.7dtv.nl/foto/Brian_Hirman.jpg De tijdslijn van Brian:

Brian Hirman (1969): Sinds 1992 actief binnen interactive marketing.

Studie

1987 – 1991: Universiteit van Amsterdam – Economische Wetenschappen, afstudeerrichting commerciële economie en marketing (drs.)
1993 – 1994: Chartered Institute of Marketing – Diploma in Marketing (DipM, Chartered Marketeer, MCIM)
Werk

1992: Begonnen als accountmanager bij Valkieser Multi Media; een van de pionieren op het gebied van digitale media. Destijds betrof het voornamelijk interactieve projecten op optische dragers als CD-i en CD-Rom.
1993: Hirman kreeg de unieke kans om voor Valkieser een geheel nieuw bedrijf op te zetten voor de digitalisering van speelfilms naar Video CD en later DVD: Atlantic Digital Video. Als piepjonge managing director (24 jaar) was hij verantwoordelijk voor de eerste Video CD projecten van o.a. Polygram, Paramount, RCV, Philips Media en EMI.
1994: Zijn verantwoordelijkheden binnen Valkieser werden uitgebreid en Hirman werd managing director van Valkieser New Media. Binnen dit nieuwe label werden alle bureaus van Valkieser die zich bezighielden met interactieve media geïntegreerd.
1997: Hirman richtte samen met Peet Nieuwenhuijsen en Martien Verdeuzeldonk het interactieve marketing bureau Bookmark op. Naast de operationele verantwoordelijkheid als managing director, werkte Hirman als CSD op accounts als Grolsch, Citroën, Disney, Albert Heijn, Tommy Hilfiger, Unilever, Pepsico, Heinz, Auping en ABN AMRO.
2002: Hirman was een van de bedenkers en initiators van het online jongerenplatform Kaboem.nl in samenwerking met Kindernet
2005: Kaboem.nl werd door ilse media (Sanoma) ingelijfd. Destijds was Kaboem.nl een van de populairste website voor de tweens met bijna 500.000 leden.
2006: Bookmark werd overgenomen door Aegis Media ter versterking van Isobar, het digitale bureaunetwerk van Aegis Media.
2006: Hirman trad toe tot de Commissie iMarketing van het DDMA
2007: Hirman werd aangesteld als CEO van Isobar Nederland, wat in die periode bestond uit het online mediabureau Medialand.nl en Bookmark. In de daaropvolgende jaren werd Isobar onder zijn leiding verder uitgebouwd tot een van de toonaangevende digitale spelers in Nederland, met bureaus als Bookmark, de-construct, Medialand.nl, BureauDR, Isobar Human Media, Checkit, iProspect en Marvellous binnen de gelederen.
2007: Hirman werd verkozen tot ‘The Other Businessman’: de multiculturele ondernemer van het jaar.
2007: Hirman stapte uit de Commissie iMarketing van het DDMA en trad toe tot het bestuur van het Interactive Advertising Bureau (IAB).
2008: Hirman verruilde zijn IAB bestuursfunctie voor een zetel in de Raad van Advies van het IAB.
2009: Hirman werd genomineerd voor ‘online media man van het jaar’. In de finale ging de titel naar Mathys van Abbe van Mobypicture.
2010: Na circa 18 jaar gewerkt te hebben aan de digitale bureauzijde besluit Hirman om per 1 januari 2010 te stoppen bij Isobar, om de rust en de ruimte te vinden voor mooie en (ver)nieuwe(nde) online initiatieven.
2010: Hirman start samen met Vincent Kouwenhoven investeringsmaatschappij eVentures Africa Fund
2010: Hirman start samen met rb2 incubator Forventures
2010: Namens Forventures lanceert Hirman Starteenwinkel
2010: Hirman investeert in start-ups mobtzu en Brandsupply
 
Deze profiel informatie is gepubliceerd op 1 maart 2013 Voor de meeste recente informatie over deze persoon verwijzen we je graag naar Google.
Terug naar gasten