We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Helga van Leur

https://www.7dtv.nl/foto/HelgavanLeur.jpg Helga van Leur (1970) is een van de populairste televisiegezichten van het land. Sinds 1997 presenteert ze het weer bij RTL4. In 2012 werd ze verkozen tot weervrouw van het jaar. Van Leur is bovendien ondernemer en fervent voorvechter van een duurzame samenleving.

Meteoroloog Van Leur liep in 1994 stage bij weerbureau Meteo Consult. Vijf jaar verzorgde ze weerberichten voor diverse media, tot dat ze besloot voor zichzelf te beginnen. Na een marketingopleiding werd ze zelfstandig ondernemer en sinds 1997 werk ze als zelfstandig weervrouw voor RTL 4.

Van Leur is bovendien een veelgezien spreker en dagvoorzitter op diverse evenementen. Daarbij spreekt ze over een grote passie: klimaat en duurzaamheid. Van Leur is een echte klimaatavonturier, zo kampeerde ze op de Groenlandse IJskap en was weerkundige voor het Solar Team Twente tijdens de World Solar Challenge in Australië – een  race van ruim 3000 km met een auto op zonne-energie.

Van Leur Van Leur studeerde Bodem, Water en Atmosfeer in Wageningen, ze is getrouwd en heeft drie kinderen.
Deze profiel informatie is gepubliceerd op 12 april 2013 Voor de meeste recente informatie over deze persoon verwijzen we je graag naar Google.
Terug naar gasten