We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Atilay Uslu

https://www.7dtv.nl/foto/Atilay_Uslu_7_Ditches_TV.jpg Ik ben geboren op 3 januari 1968 in Emirdag, Turkije. In 1969 ben ik naar Nederland verhuisd. Na de normale basisopleidingen heb ik elektrotechniek gestudeerd en deze studie tot 1990 toegepast als technicus bij Fokker.

In 1990 ben ik begonnen als zelfstandig ondernemer. Tot 1993 als eigenaar/uitbater van restaurant Paspoort in Haarlem. In 1993 volgde de overstap naar de reiswereld. Vanaf die tijd ben ik eigenaar/directeur van respectievelijk Mega Reizen, Snowman en Transatlas geweest.

Sinds 2000 ben ik mede-eigenaar/directeur van de Corendon groep, als touroperator verantwoordelijk voor het opzetten, verkopen en uitvoeren van vakantie-reizen naar Turkije, Egypte, Griekenland, Bulgarije, Marokko, Israël, Portugal en Tunesië alsmede de verkoop van vakantiewoningen in Turkije. De groep heeft meerdere vestigingen in Nederland als ook in Duitsland en België.

In 2005 heb ik met mijn partner Corendon Airlines opgericht. Een Turkse vliegtuigmaatschappij die met een vloot van inmiddels 9 vliegtuigen een behoorlijk gedeelte van de klanten van de Corendon groep naar hun vakantiebestemmingen vervoert. In 2011 heb ik Corendon Dutch Airlines opgericht, zodat ik ook vanuit Nederland naar Europese bestemmingen kan vliegen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staat hoog op de agenda bij Corendon. Vliegen zorgt voor een enorme milieu belasting en daarom bedachten wij een ambitieus plan dat wij samen met onze klanten gaan uitvoeren. Al onze passagiers kunnen de komende jaren de uitstoot die vrijkomt door hun vlucht compenseren door het aanschaffen van een boom. De desbetreffende boom wordt vervolgens in samenwerking met de Turkse stichting TEMA in Turkije geplant. Het is de bedoeling dat er in Turkije de komende jaren 1 miljoen jonge bomen in twee bossen worden geplant. Onze klanten dragen door ons bomenprogramma bij aan het aanpakken van bodemerosie in Turkije en daarnaast creëren wij bewustwording dat vliegen veel schade aan de natuur veroorzaakt. Als laatste punt is er door het bomenprogramma sprake van een tastbare CO2 compensatie.

Wij hebben nog meer duurzame initiatieven. Door het plaatsen van winglets aan twee toestellen van Corendon Airlines zorgen wij voor een lager brandstofgebruik. Volgend jaar willen wij aan nog eens vijf vliegtuigen winglets bevestigen.

Als persoon en dus ook met mijn bedrijf wil ik meer doen op het gebied van duurzaamheid. Wij investeren veel op het gebied van duurzaamheid in de luchtvaartsector. Daarom heb ik een stichting opgericht om op een onafhankelijke manier met geselecteerde projecten innovatieve en duurzame ontwikkelingen te bevorderen. Dat is wat mij betreft de enige manier om echt bij te dragen aan de verduurzaming van de toeristische branche.

Ik denk dat we altijd zullen blijven reizen, maar ik wil wel dat onze klanten zich bewust zijn van het effect op het milieu. Reizen gaat door, maar dan wel duurzamer!

Atilay Uslu, CEO Corendon Vliegvakanties

mei 2011
Deze profiel informatie is gepubliceerd op 17 april 2013 Voor de meeste recente informatie over deze persoon verwijzen we je graag naar Google.
Terug naar gasten