We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Mattho Mandersloot

https://www.7dtv.nl/foto/matthomandersloot.jpg Iedereen heeft een droom in het leven. Mijn droom is meedoen aan de Wereldkampioenschappen Taekwondo Poomsae in 2013. Deze zomer ben ik cum laude geslaagd voor het gymnasiumdiploma, nu kan ik volledig focussen op mijn sport.
Om mij te kwalificeren voor de WK moet ik overwinningen behalen in een serie internationale toernooien. Natuurlijk train ik elke dag om me hierop voor te bereiden. Maar ik kan niet zoveel uren maken als ik zou willen, omdat ik ook moet werken om te sparen voor de toernooien. Alle kosten moet ik zelf betalen, want Nederlandse topsporters worden pas financieel ondersteund als ze kampioen zijn; niet op hun weg daarnaartoe!

De allerbeste voorbereiding op de kwalificatietoernooien is een trainingskamp bij de grootmeetser Kang Shinchul in Zuid-Korea, de bakermat van de taekwondosport. Daar kan ik trainen bij de topatleten uit Azië die al jaren de prijzen op de WK binnenslepen. Het trainingskamp is zwaar en niet te combineren met een baan. Er bestaat geen beurs of fonds voor dit doel. Ik ben niet rijk. Daarom heb ik twee crowdfunding campagnes opgezet. Een internationale bij Indiegogo (kortgeleden succesvol beëindigd) en een Nederlandse bij 4just1.

Deze profiel informatie is gepubliceerd op 19 mei 2013 Voor de meeste recente informatie over deze persoon verwijzen we je graag naar Google.
Terug naar gasten