We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Dick Berlijn

https://www.7dtv.nl/foto/7ditchestv_dickberlijn.jpg Dick Lodewijk Berlijn (Amsterdam, 18 maart 1950) is een Nederlandse oud-militair van de Koninklijke Luchtmacht. In 2004 werd hij benoemd tot chef-Defensiestaf (CDS) in de rang van generaal, de hoogste rang van de Luchtmacht. In 2005 werd deze functie, na een reorganisatie, omgezet tot die van commandant der Strijdkrachten (ook CdS), nu de hoogste functie in de Nederlandse krijgsmacht.
Als Commandant der Strijdkrachten was generaal Berlijn de voornaamste militaire gesprekspartner van de minister van Defensie bij bijvoorbeeld uitzending van Nederlandse militairen voor vredesmissies. Op 17 april 2008 werd hij opgevolgd door generaal Peter van Uhm. Dick Berlijn is Adjudant in buitengewone Dienst van de Koningin en onder andere Senior Board Advisor bij Deloitte.
Daarnaast is hij lid van de Raad van Commissarissen van Thales Nederland en lid van de Internationale Adviesraad van Koninklijke Ten Cate.
Deze profiel informatie is gepubliceerd op 29 mei 2013 Voor de meeste recente informatie over deze persoon verwijzen we je graag naar Google.
Terug naar gasten