We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

John Blankendaal

https://www.7dtv.nl/foto/johnblankendaal_brainportindustries_7ditchestv.jpg John Blankendaal is Managing Director Brainport Industries.

Op zijn LinkedIn profiel:

Creating and maintaining conditions for getting the most out of the diversity of perspectives, competences, resources that parties bring to the table, while simultaneously enabling the different parties to realize their objectives.

Wat is Brainport Industries?

‚ÄčBedrijven als ASML, Philips Healthcare, FEI en Océ Technologies/Canon zijn wereldwijd toonaangevend in hun markten. De bedrijven in de toeleverketens voor deze high tech systemen bevinden zich volgens onderzoek nog steeds grotendeels in Nederland. Deze toeleveranciers dragen in belangrijke mate bij aan het succes van de OEMs (Original Equipment Manufacturers) die zij bedienen. Nederland, met het zwaartepunt in de Brainport-regio rondom Eindhoven, speelt zo een belangrijke rol in de ontwikkeling, realisatie en het vermarkten van de meest geavanceerde, nauwkeurige en intelligente machines. De OEMs die zich internationaal met high mix, low volume, high complexity machines bezig houden, besteden steeds vaker naast de fabricage van componenten, sub-assemblies en grotere non-core submodules ook de ontwikkeling en engineering uit aan strategische toeleveranciers in de hightech maakindustrie. Zij vragen toeleveranciers om voor deze modules de gehele verantwoordelijkheid te dragen en daarmee ook de ontwikkeling te doen.
Toeleveranciers verleggen naar aanleiding van deze verschuiving steeds weer hun grenzen: de grenzen op het gebied van maakbaarheid, de grenzen met betrekking tot verantwoordelijkheden, maar ook de landsgrenzen om daarmee nieuwe, buitenlandse markten te ontginnen. Dit kan een toeleverancier in de hightech keten meestal niet alleen, omdat hiervoor vaak de schaalgrootte en financiële ruimte ontbreekt. Gezamenlijk kunnen toeleveranciers dit wel.

De leidende 1e, 2e en 3e lijns high tech toeleveranciers hebben, onder de vleugels van Stichting Brainport, het initiatief genomen om het unieke high tech ecosysteem een gezicht te geven: Brainport Industries. Brainport Industries is opgericht om de toeleveranciers in deze hightech ketens ‘te verbinden’, gezamenlijk de professionaliteit van de keten verder te verhogen en de concurrentiekracht te vergroten. Samen werken we zo aan continuïteit en verdere groei van de high tech industrie, aansluitend op de ambities vastgelegd in Brainport 2020. Brainport Industries biedt hen vruchtbare grond en een structuur voor deze samenwerking in projecten. Projecten op het gebied van technologie, markten en mensen. Waarmee de toeleveranciers zich kunnen doorontwikkelen tot de top in hun markt, groeien in omzet, maar dat er ook een constante stroom van kenniswerkers en vakmensen is om die omzet ook daadwerkelijk te realiseren.

Deze profiel informatie is gepubliceerd op 6 juni 2013 Voor de meeste recente informatie over deze persoon verwijzen we je graag naar Google.
Terug naar gasten