We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Imke Carsouw-Huizing

https://www.7dtv.nl/foto/Imke_Carsouw_Huizing_BrainportDevelopment_7ditchestv.jpg Mevrouw drs. Imke Carsouw-Huizing is directievoorzitter van Brainport Development met expliciete verantwoordelijkheid voor de portefeuille ‘strategie en ontwikkeling’.
Ze is daarnaast directeur van de stichting Brainport en vormt daarmee de verbindende schakel tussen beide organisaties.
Imke Carsouw werkte hiervoor voor het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) en is, binnen het directoraat-generaal voor Ondernemen en Innovatie, lid van het managementteam van de directie ondernemerschap.

Imke Carsouw is geen onbekende voor Brainport Regio Eindhoven. Ze is geboren en getogen in Deurne. Na haar middelbare school vertrok ze naar Rotterdam voor haar studie Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit, gevolgd door verschillende functies bij het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen. In 1997 stapte ze over naar het toenmalige ministerie van Economische Zaken. Daar heeft ze verschillende functies gehad rond thema’s als bedrijventerreinen en economische ontwikkeling van grote steden. Vervolgens was zij binnen het ministerie, als Clusterleider Zuidoost Nederland, vijf jaar lang verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van een economische visie en actieplan voor de technologische topregio Zuidoost Nederland vanuit het ‘Pieken in de Delta’ beleid. Zij bouwde een regionaal netwerk op van bedrijfsleven, kennisinstellingen, overheden en intermediaire organisaties. Ook heeft ze veel ervaring opgedaan met het Europese programma OP-Zuid en het grensoverschrijdende Interreg Programma MaasRijn. Het laatste anderhalf jaar was Imke Carsouw bij het directoraat-generaal voor Ondernemen en Innovatie verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling en uitvoering van het generieke ondernemerschapbeleid gericht op het MKB met speciale aandacht voor thema’s als valorisatie, starters, snelle groeiers, onderwijs & ondernemerschap, maatschappelijk verantwoord ondernemen, diversiteit en microfinanciering. Ze vertegenwoordigde ook het ministerie als aandeelhouder van de vier Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen in Nederland.

Deze profiel informatie is gepubliceerd op 6 juni 2013 Voor de meeste recente informatie over deze persoon verwijzen we je graag naar Google.
Terug naar gasten