We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Jan Rotmans

https://www.7dtv.nl/foto/janrotmans_7ditchestv.jpg Jan Rotmans is hoogleraar en een autoriteit op het gebied van duurzaamheid en transities.
Een ‘maatschappelijk gedreven wetenschapper’, zoals hij dat zelf zegt. Een veelgezien spreker, publicist en columnist op het gebied van duurzaamheid, klimaatverandering, global change en systeeminnovaties met zeker 200 artikelen op zijn naam. Rotmans was ooit de jongste hoogleraar in Nederland en de eerste in het land die op klimaatverandering promoveerde.

Daarna werkte hij 6 jaar als onderzoeker bij het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). In 1997 werd Rotmans professor aan de Universiteit van Maastricht (International Centre for Integrative Studies). In 2004 richtte hij bovendien onderzoeksinstituut DRIFT (Dutch Research Institute For Transitions) op en werd professor in transities and transitiemanagement aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

​Jan maakt zich als oprichter van stichting Urgenda hard voor een duurzame maatschappij. Dat doet hij onder meer door het opstellen van richtlijnen voor deze samenleving en zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor zijn duurzame beweging.
Deze profiel informatie is gepubliceerd op 8 september 2013 Voor de meeste recente informatie over deze persoon verwijzen we je graag naar Google.
Terug naar gasten