We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Claire Boonstra

https://www.7dtv.nl/foto/claireboonstra_7ditches.jpg Claire Boonstra (1975) is oprichter van het augmented reality bedrijf Layar, maar heeft sinds begin dit jaar een nieuwe droom. Het verbeteren van het onderwijs. Dat probeert ze met het project Operation Education. Volgens Boonstra is ons huidige onderwijssysteem teveel een keurslijf geworden. Een systeem met verplichte leerdoelen en de cito-toets. Deze zouden kinderen tegenhouden om hun eigen talenten te ontwikkelen. Via een online manifest streeft ze naar afzonderlijke leerdoelen voor elk kind, met de gezamenlijke begeleiding van leraren, ouders en experts.

Boonstra studeerde bouwkunde in Delft werd trainee bij Interbeton HBG in Venezuela en werkte voor KPN, Unilever en Talpa Digital, en stond in haar vrije tijd aan het hoofd van een blog over wintersport. In 2009 volgde de oprichting van Layar, dat uitgroeide tot marktleider op het gebied van augmented reality en ‘interactief drukwerk.’ De app van het bedrijf werd to nu toe 26 miljoen keer gedownload in 209 landen en telt 22.000 professionele gebruikers.

​Het leverde Boonstra de titels ‘Young Global Leader’ van het World Economic Forum 2012 op en Online Mediavrouw van het jaar.
Deze profiel informatie is gepubliceerd op 8 september 2013 Voor de meeste recente informatie over deze persoon verwijzen we je graag naar Google.
Terug naar gasten