We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Erik de Vlieger

https://www.7dtv.nl/foto/Erikdevlieger_7ditchestv.jpg Erik Wim de Vlieger (1959, Zandvoort) is een veelbesproken en bekritiseerde multi-ondernemer in onder meer vastgoed. Hij begon zijn carrière in de internationale groothandel in naaimachines van zijn vader, maar ontwikkelde ook voorliefdes voor luchtvaart, scheepsbouw, vastgoed en mediabedrijven. Direct na de havo begon De Vlieger in het familiebedrijf, bekend als IMCA, (Internationale Machinehandel voor de Confectie-Industrie Amsterdam). Dat hij samen met een broer in de jaren tachtig overnam en verkocht.

Vanaf de jaren negentig is De Vlieger actief als vastgoedhandelaar en betrokken bij de aankoop van luchthavens, waaronder Airport Weeze. Ook investeert hij via IMCA Vastgoed en Electric BV in panden in onder meer Amsterdam. Dat vastgoed gebruikte hij ook als onderpand in overnamepogingen ter uitbreiding van zijn activiteiten in de luchtvaart. Dit leverde hem veel kritiek op waardoor hij besloot te stoppen met beide takken van sport.

De Vlieger deed een mislukte poging om dagblad Het Parool over te nemen en legde zijn handen op Weekmedia, een uitgever van huis-aan-huisbladen. Een plek in de Quote-500 zou het gevolg zijn van een uitgewaaierd vermogen onderverdeeld in een holding met naar schatting 130 vennootschappen.

​Diverse aanvaringen met justitie doen de Vlieger vanaf 2005 echter terugtrekken van de meeste van deze bedrijven. Zo werd hij onder meer aangeklaagd en vrijgesproken voor afpersing.
Deze profiel informatie is gepubliceerd op 10 september 2013 Voor de meeste recente informatie over deze persoon verwijzen we je graag naar Google.
Terug naar gasten