We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Eddy Terstall

https://www.7dtv.nl/foto/Eddyterstall_7ditchestv.jpg Eddy Terstall (1964) schreef en regisseerde zes lange speelfilms in vijf jaar tijd. Het leverde hem de bijnaam ‘fast eddy’ op. In 1992 debuteerde hij met de film ‘Transit’ en een jaar later volgde 'Walhalla'. Beide films gaven Terstall het imago van politiek scenarioschrijver, met verhalen over vluchtelingen en extreem rechtse mensen. Dat beeld liet hij echter achter zich met de romantische komedie 'Hufters en Hofdames.' Een succesvolle film die zonder subsidie en in een paar weken gemaakt werd.

​Terstall studeerde sociologie en politicologie aan de Universiteit van Amsterdam, maar maakte beide studies niet af. In 2010 werd hij gediagnosticeerd met huidkanker, dat het onderwerp werd van zijn autobiografische boek ‘Ik loop of ik vlieg.’
Deze profiel informatie is gepubliceerd op 10 september 2013 Voor de meeste recente informatie over deze persoon verwijzen we je graag naar Google.
Terug naar gasten